tuzla

Dobrodošli na moj blog

30.05.2012.

pokušaj

Juče sam pokušao objaviti novi post, ali nešto nije išlo.Ovih dana se dešavaju čudne stvari pa ja ne znam da li se iko može snaći jer jedni govore - jedno rade drugo dogovaraju treće i tako svi redom od sitne raje do vrha države. Rekao je Muhamed a.s. ...da će doći vrijeme kada se ni mudraci neće moći snaći...
Pročitao sam pismo nekog Bosanca onim iz "MYTHBUSTERS"-a Adam i Jamie ako se nevaram i ismijao sam se pošteno (ima to pismo na www.mojatuzla.ba). Smijeh je nekad potreban kao ispusni ventil za sve ljude koji imaju problema (samo se pitam imali ko normalan na ovom dunjaluku da nema problema).
Čuo sam još nekih smiješnih ili tragikomičnih situacija o kojim nekom drugom prilikom.

22.05.2012.

istina

Čitajuci razne diskusije na forumima možemo doći do zaključka da svako ima svoj stav o istini, neko stvoren na temeljima propagande "svojih" ili neko na temeljima zvaničnog stava nekog suda ili neke nadležne institucije. Trebamo se zamisliti o činjenici da uvijek postoje dvije ili više strana ljudi koji skriveni pod raznoraznim nick-ovima svašta blebeću o stvarima o kojim nemaju pojma ili su čuli od nekog za to, ali moramo znati da vrlo rijetko ko od nadležnih to čita, a kamoli da uzima kao svoj putokaz za daljnje djelovanje, to je isto i kao sa kontakt emisijama u kojima voditelji razgovaraju s slušaocima odnosno gledaocima o nekim "važnim" temama. Ipak mislim da je to samo ventil za opuštanje narodnih masa, a volio bih da griješim.

14.05.2012.

svi se zapitajmo

Jutros poslije sabaha sam pročitao nekoliko zanimljivih tekstova o novotarijama prilikom vjerskih obreda pogotovu dženaze, ali i poslije iste. Neke stvari koje smo usvojili kao naše muslimanske veze nemaju s vjerom već su to ostaci paganske kulture među našim ljudima pogotov staroslavenske koju nije uspio niko da iskorjeni od Bogumila pa do današnje Katoličke crkve ili Islamske zajednice. Od samog donošenja mejta do kabura, do spuštanja istog u kabur pa do tehvida i ručkova poslije pomenutih. I pročitao sam tekst o razvijanju njemačke poslije II svjetskog rata i poređenje s situacijom u BiH poslije agresije od strane srpsko-crnogorskih falangi uz pomoć ovih naših domaćih Bosanskih pravoslavaca. I u svemu tome mogu zaključiti da smo poprilično zastranili ili bolje reči otišli u pogrešnom smjeru, zvuči malo blaže, u svakom pogledu i vjerskom, ali i u ekonomskom .

04.05.2012.

Maj - svibanj kako ko hoće

Mene  ovaj mjesec u podsvjesti podsjeća na nešto lijepo, na nešto ružno, na patriotizam, na rađanje i nažalost na smrt. U ovom mjesecu niko ne može ostati ravnodušan, ovo je mjesec kada je počeo otpor srbsko-crnogorskoj agresiji bar u Tuzli, mjesec otpora mjesec rađanja države BiH iako je ona zvanično proglasila neovisnost u martu. U ovom mjesecu su dani koje Tuzla mora pamtiti 15. maj dan kad smo imali prvu bitku u našem gradu i koja treba da je ponos svih tuzlaka jer smo jačem agresoru pokazali zube i vojnički ih razbili i rekli da se ne igraju s nama, i 25. maj kada su četnici ubili i ranili stotine mojih sugrađana, koji su bili većinom mojih godina u tom periodu i koje sam znao ako ne lično onda makar,kako se kaže, iz viđenja.
OVO JE MJESEC PONOSA I TUGE

<< 05/2012 >>
nedponutosricetpetsub
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI
-

BROJAČ POSJETA
6367

Powered by Blogger.ba